BEZ PRVOG DIZAČA DO KRAJA SEZONE – Sport u Smederevu
Connect with us

ODBOJKA

BEZ PRVOG DIZAČA DO KRAJA SEZONE

Nastavak prvenstvene trke za bodovima, u šampionatu Prve lige Srbije, odbojkašice Smedereva dočekale su na šestom mestu. Plasman je mogao da bude mnogo bolji, čak i da se uključe u borbu za plasman u Super ligu da od šest susreta, u kojima je peti set odlučivao pobednika, nisu slavile samo dva puta. Ako se izuzme nekoliko dana oko Nove godine i Božića, smederevske odbojkašice gotovo da nisu pravile pauzu. Kako si i koliko radile videće se već u utakmici 15. kola kada se u LJigu sastaju sa domaćim Spartakom. U prvom delu sezone Smederevke su na svom terenu slavile laganu pobedu rezultatom 3:0.
Otežavajuća okolnost mogla bi da bude što će u preostalih osam kola Smederevke igrati sa jednim dizačem. Na to je pred nastavka šampionata ukazao trener smederevskih odbojkašica Siniša Živak.

Pružićemo priliku mladoj Višnji Šiljić. Jeste rizik jer nemamo drugog dizača, ali sada nema druge. Videćemo kako to izgleda iz kola u kolo. Spartak nije nimalo naivna ekipa, uz zo hala skoro i da se ne greje. Probaćemo da dobijemo jer još postoji neka šansa da se uključimo u borbu za sam vrh tabele – kaže Siniša Živak trener smederevskih odbojkašica.
Smederevke nisu odigrale nijednu kontrolnu utakmicu, dobro se radilo na treninzima, a dodatni optimizam uliva činjenica da su sve devojke spremne za utakmicu u Ljigu.
Srem na prvom mestu ima tri pobede više od Smederevki, ali Roda i Beograd, koji se nalaze na drugom i trećem „beže“ po dve pobede.
Ukoliko dobro startujemo u nastavku prvenstva, a posle Spartaka kod kuće igramo sa Jedinstvom, potom sledi put u Vranje, a onda pred našom publikom čekamo Rodu, možda bi mogli da se nadamo eventualno drugom mestu. Ne zavisi sve od nas. Videćemo kako će igrati i ekipe sa vrha. Daćemo sve od sebe i nadati se eventulnom kiksu vodećih.
Utakmica Spartak – Smederevo igra se u nedelju 20. januara od 17 časova.

More in ODBOJKA