Connect with us

Featured

DAN PEŠAČENJA U SMEDEREVU 12. SEPTEMBRA

Planinarski klub Čelik i ove godine organizuje manifestaciju Dan pešačenja u Srbiji, koju je pokrenuo Planinarski savez Srbije. Kao i prošlih godina i ove će za ljubitelje šetnje u prirodi biti u ponudi četiri staze dužine od  pet kilometara, sedam, devet ipo i 15 kilometara, za zahtevnije korisnike. Akcija je planirana za 12. septembar, a okupljanje i polazak u šetnju predviđeni su iz Dunavskog parka od 9 časova. Prošla godina imala je više od 400 učesnika od kojih najviše đaka iz osnovnih i srednjih škola. Koliko će se ove godine okupiti na ovoj manifestaciji umnogome će zavisiti od situacije sa pandemijom Covida 19.

SAOPŠTENJE PLANINARSKOG SAVEZA SRBIJE

Dragi planinari i ljubitelji pešačenja i prirode, Planinarski savez Srbije 12. septembra 2020. godine organizuje manifestaciju “Dan pešačenja”. S obzirom na “pandemijske” okolnosti, ovogodišnja akcija će se realizovati na poseban način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, građani će moći individualno ili u manjim grupama da se kreću uređenim i obeleženim stazama. Članovi planinarskih društava će obezbediti vodiče/koordinatore koji će davati informacije i vršiti nadzor i usmeravanje.

Pešačenje je od izuzetnog značaja za zdravlje i imunitet pojedinaca i kolektiva, kao i održavanje mentalne higijene. Ppriključite se akciji i pešačite omiljenim šetalištem, parkom, izletištem, čarobnom prirodom ili planinama Srbije. Neka posle toga svaki vaš korak postane lakši, praćen osmehom. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku. Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da u najboljem društvu istražite radost hodanja!

Pozivamo vas da 12. septembra svi zajedno budemo za korak bliže zdravlju!

Toga dana Srbija hoda!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured

 • (NE)ISKUSTVO PRESUDILO

  Naš sugrađanin, Igor Zdravković, učestvovao je minulog vikenda na Evropskom prvenstvu u djiu djici...

 • DVA FINALA ZA SMEDEREVSKE STRELCE

  Na svom prvom državnom prvenstvu, u disciplini trostav malokalibarskom puškom, naša Anđela Radojičić se sa rezultatom...

 • TITULE SMEDEREVCIMA

  Na Prvenstvu Srbije, u disciplini trostav standardnom vazdušnom puškom,  održanom u Novom Sadu, strelci...

 • IGOR NA EVROPSKOM PRVENSTVU

  Nemački grad Maintal biće, od subote 17. jula, domaćin Evropskog prvenstva u djiu djici...