DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV OGNJENA KOROMANA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV OGNJENA KOROMANA

Odlukom o integritetu srpskog fudbala, koja je nedavno usvojio Fudbalski savez Srbije, Fudbalski klub Smederevo 1924 seli se u niži rang. Naravno, odluka nije bila presudna jer se igraju još četiri kola, a Smederevci bi za opstanak morali da dobiju sve četiri utakmice, a da pritom Zemun, koji je na 12. mestu ne osvoji nijedan bod. To se graniči sa naučnom fantastikom I toga su svi u smederevskom prvoligašu svesni. Posle ove odluke, kojom se Smederevo po drugi put kažnjava za navodno nameštanje utakmice sa Kabelom, oglasio se trener FK Smederevo, nekadašnji reprezentativac naše zemlje i igrač Crvene zvezde, Ognjen Koroman. On je pored ostalog istakao.
Osećam se poraženo, ne kao trener Smedereva, jer ja još nisam nijednu utakmicu izgubio u ovom klubu od kada sam trener. Moj poraz je u tome ko nas vodi. Ne moj klub, već ceo fudbalski sistem, to me boli. Osećam se poraženo kao bivši sportista koji je odigrao više od 40 utakmica za reprezentaciju. Osećan se poraženo kao bivši igrač Zvezde, za koju sam imao preko 150 nastupa. Osećam se poraženo jer moj OFK Beograd, u kome sam stekao reputaciju, zbog lopovluka igra u trećoj ligi, a treći je klub po tradiciji u državi. Osećam se poraženo što neću da imenujem neke ljude sa tako odvratnim nadimcima koji kroje naš fubdal. Meni ne može da se naredi, na mene navijač ne može da izvrši pritisak, jer imam i ja svoje “navijače”, znaju to i oni. Boli me što smo dotakli dno. Ali, boriću se časno i pošteno gde god budem radio, nisam poltron i neću da prećutim nikome – zaključio je Ognjen Koroman.
Kontaktirali smo stratega Smedereva, koji već skoro dve nedelje priprema ekipu za nastavak sezone, koja je po svemu sudeći već gotova za Smederevce, i pitali da li je očekivao disciplinski postupak protiv njega.
Ne vidim zašto se neko našao pogođen, nikoga nisam uvredio… Žalosno je što će Smederevo biti jedini klub u Evropi i Svetu koji će morati da se preseli rang niže. Posle svega, čini mi se da je neko još ranije otpisao Smederevo. Mi smo skoro u bezizlaznoj situaciji. Teoretski imamo matematičke šanse, ali su one u domenu naučne fantastike. Ja sam po prirodi borac i boriću se do poslednjeg trenutka sa ekipom. Mnogi bi posle ovakve odluke napustili ekipu. Ja nisam takav tip čoveka. Došao sam da radim u veliki klub i biću tu do kraja bez obzira na nepravdu koja nam je naneta.
Ono što se nameće u prvi plan, osim pomenute odluke FSS, jeste, svakako, motivacija fudbalera Smedereva. Kako igrati i dati sve od sebe kada je bitka unapred izgubljena?
Još nismo ispali. Borićemo se do kraja. Pokušavam da tu moju motivaciju prenesem na igrače, ali vrlo je teško. Učinićemo sve da do kraja pokažemo da Smederevo ima kvalitet za Prvu ligu – rekao je za SDsport strateg fudbalera Smedereva Ognjen Koroman.
Šampionat Prve lige Srbije nastavlja se 31. maja utakmicama 27. kola. Smederevci se u Pirotu sastaju sa domaćim radničkim. Nakon toga u Smederevo dolazi Žarkovo, a u poslednja dva kola slede okršaji sa Kabelom u Novom Sadu i Trajalom u Smederevu.
Kakav bi zaključak posle svega ovog bio. Mislim da bi se svi iskreni ljubitelji fudbala u našoj zemlji složili da će posle ovoga sve u našem fudbalu biti čisto i bez potrebe da se u budućnosti donose odluke o zaštiti integriteta. Ali, da li će tako i biti?

Goran Bogdanović o izjavi Ognjena Koromana
Ne bih da komentarišem deo izjave u vezi za Fudbalskim savezom i Crvenom zvezdsom. Mene je kupio izjavom da je došao u veliki klub. Čini mi se da, iako je u našem klubu jedva mesec dana, više ceni i poštuje FK Smederevo od nekih drugih. Mislim da nismo zaslužili da ispadnemo iz lige. Organizaciono i igrački zaslužujemo, možda, i više u ovom trenutku. Nadam se da ćemo, uprkos svemu, veoma brzo biti tamo gde smo nekad bili.

More in Featured