DUŠANU BOJIĆU SPECIJALNA NAGRADA NA VALTER KUPU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

DUŠANU BOJIĆU SPECIJALNA NAGRADA NA VALTER KUPU

Dva nastupa u finalu omladinskog Valter kupa (Walther Youth Cup), tri medalje pojedinačno i jedno ekipno treće mesto na Velikoj nagradi Smedereva (Grand Prix Smederevo) i specijalna nagrada – bilans su nastupa smederevskih strelaca na šestom po redu turniru vazdušnim oružjem u Smederevu. Iako ovogodišnje izdanje Valter kupa nije imalo internacionalni nego samo nacionalni aspekt, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali, juče su nastupali najbolji srpski strelci do 20 godina starosti. Od smederevskih najviše je pokazao Dušan Bojić. On je najpre sa 548 krugova u kategoriji do 18 godina osvojio zlatnu medalju na Velikoj nagradi Smedereva. To je ujedno bio i rezultat dana u disciplini vazdušni pištolj, pa mu je pripala i specijalna nagrada turnira za rezultat najbliži Svetskom rekordu u kategoriji juniora. Taj rezultat mu je doneo i nastup u finalu Valter kupa, gde se hrabro borio, ali je na kraju stigao ipak, samo do petog mesta.

Ekipno SD „Smederevo“ u apsolutnoj kategoriji do 20 godina starosti osvojila je treće mesto. U ekipi su bili Dušan Bojić, Petar Kostić i Aleksa Nikolić. Pojedinačno u kategoriji do 16 godina Petar Kostić je bio šesti, a Aleksa Nikolić deveti. Nastupio je još i Luka Milivojević koji je bio dvanaesti. U istoj disciplini, u kategoriji do 18 godina, naša Katarina Milovanović je bila peta.
U disciplini standardna vazdušna puška osvojene su dve medalje. U svom oproštajnom nastupu u juniorskoj karijeri Veljko Ilić je sa 617,5 krugova osvojio drugo mesto u kategoriji strelaca do 20 godina starosti. Sa tim rezultatom plasirao se i u finale Valter kupa u kome nije baš najbolje startovao i takmičenje je završio na osmom mestu. U kategoriji do 16 godina naš Lazar Subotić je bio sedmi, Lazar Popović jedanaesti a Nikola Manojlović dvanaesti.

U kategoriji do 18 godina Nemanja Adamović je bio peti, Lazar Beljić šesti, a Nemanja Živojinović sedmi. Ekipno SD „Smederevo“ (Ilić, Adamović, Subotić) zauzela je četvrto mesto. Anđela Radojičić, u istoj disciplini, na Velikoj nagradi Smedereva, u kategoriji do 16 godina, osvojila je bronzanu medalju sa 618,3 kruga. U istoj kategoriji Ivona Bojić je bila šesnaesta, a u kategoriji do 18 godina Natalija Tasić je bila trinaesta. I ženska ekipa SD „Smederevo“ zauzela je četvrto mesto.

More in Featured