Connect with us

BOKSERSKI KLUB DESPOT

DVA ZLATA, DVE BRONZE I NAJBOLJI TRENER – BK DESPOT

Finalnim mečevima, večeras je u Smederevu završeno seniorsko prvenstvo Srbije u boksu. Najviše uspeha, na ovogodišnjem šampionatu, imali su bokseri Despota sa dve zlatne i dve bronzane medalje. Uspeh smederevskog boksa upotpunila je Nina Pavlović koja se okitila titulom najbolje u Srbiji ali za BK Fontana iz Beograda.

Stručni žiri sastavljen od legendi jugoslovenskog i srpskog boksa, Mujo Bajrović, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Milivoje Labudović,  Tadija Kačar, Ljubiša Simić i Vukašin Dobrašinović, za najbolju seniorku izabrao je upravo Ninu Pavlović, pehare za najborbeniji par dobili su bokser Smedereva Nemanja Gavrilović i Kristijan Jovanović, bokser Metalca iz Valjeva.

 

Nagrada za najboljeg tehničara otišla je, više nego zasluženo u ruke boksera Radničkog Vahida Abasova, Rusa koji je u protekla tri dana pokazao zašto je boks plemenita veština. Za najboljeg boksera prvenstva Srbije za 2020. godinu izabran je Vouter Đokić, član Novog Sada.

Nagrada namenjena najboljem treneru šampionata pripala je treneru BK Despot Bojanu Arsiću.

Pored Nemanje Gavrilovića, zlato za BK Despot osvojio je Milosav Savić kome je u finalu, zbog povrede meč predao Đorđe Nikolić iz Zrenjanina. Zanimljivo je da se Savić i u finale plasirao posle predaje Veljka Ražnatovića, takođe zbog povrede. Bronzana odličja pripala su Sandru Poletanu, koga je u polufinalu dobio odlični Vouter Đokić i Damjanu Grmuši od koga je bio bolji Vahid Abasov.

Zoran Mladenović, predsednik BK Despot, zadovoljan je učinkom njegovih boraca, mada je priželjkivao, bar, još jednu najsjajniju medalju.

Zadovoljan sam, naravno, ali očekivao sam još jedno zlato. Mislim da je organizacija bila dobra, pokazali smo da, kao grad, možemo da organizujemo ovakve manifestacije. Pokazali smo da smo bokserski i sportski grad i nadam se da ćemo u godinama koje slede biti u prilici da organizujemo još neku ovakvu ili veću manifestaciju – smatra Mladenović.

Zadovoljstvo nije krio ni Bojan Arsić, najbolji trener prvenstva Srbije za 2020. godinu.

Isplatio se trud i rad svih ovih godina. Pet godina smo u vrhu srpskog boksa. Imamo najviše zlata u seniorskoj konkurenciji. Moglo je i bolje da bude da nismo pokradeni u polufinalu kada je Poletan, mi tako mislimo, bio oštećen u duelu sa Đokićem.  Moram da pohvalim i omladince poput Stefana Pavlovića, reprezentativca Srbije, tu je i Brane Marković vicešampion države i još mnogo mladih snaga koji će uskoro biti spremni da naslede seniore. Sada čekamo Zlatnu rukavicu, krajem novembra, u Somboru. Nadamo se da bi, konačno, ove godine Nemanja Gavrilović mogao da dođe do Zlatne rukavice koja nam izmiće već nekoliko godina. Sledeće godine nas očekuje Svetsko prvenstvo u Beogradu. Nadam se da ćemo imati dvojicu predstavnika, Milosava Savića i Nemanju Gavrilovića.

Bogu hvala. već šesti put branim titulu. Prezadovoljan sam što se to sada dogodilo u mom gradu. Bio sam spreman zahvaljujući mom treneru Bojanu Arsiću, Zoran Spasiću, mom brat Filipu Gavriloviću i Slobodanu Pušonjiću i mnogim drugim koji su me bodrili tokom ovog prvenstva. Protivnik je bio odličan, nikad teži ali je zato pobeda slađa. Nadam se da ću biti učesnik Svetskog prvenstva sledeće godine u Beogradu. Daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat.

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, koji je uručio pehar najboljem bokseru prvenstva Srbije, čestitao je smederevskim bokserima na odličnom rezultatu.

Čestitam osvajačima zlatnih i bronzanih medalja, Gavriloviću, Saviću, Grmuši i Poletanu, kao i našoj sugrađanki Nini Pavlović. Drago mi je što je Smederevo bio domaćin jedne ovakve manifestacije. Ostaje žal što nije bilo publike i nadam se da ćemo u narednom periodu, već sledeće godine, ovde imati bokserski spektakl jer Smederevci vole boks. Nedavno smo i na Gradskom trgu imali jednu lepu boksersku reviju. Iskreno se nadam da će se od sledeće godine i Despot uključiti u ekipni sistem takmičenja. Dobili smo i sve pohvale od ljudi iz Bokserskog saveza Srbije na organizaciji ovog prvenstva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOKSERSKI KLUB DESPOT