FILIPOVIĆ PRVI SKIF SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

FILIPOVIĆ PRVI SKIF SRBIJE

Veslački klub Smederevo imaće jednog predstavnika na predstojećoj kvalifikacionoj regati za odlazak na Olimpijske igre koja će se održati u Varezeu u Italiji početkom aprila. Aleksandar Filipović danas je u Atini briljirao u trci skifova. Bio je ubedljivo najbolji u obe trke od svojih rivala, pre svega od Aleksandra Beđika, Nenada Beđika i Dušana Svilara. Iako je morao da prekine pripremni period zbog korone koju je preležao, Filipović je dokazao da je u ovom trenutku najspremniji skifista Srbije. Filipović će pokušati da izbori pravo da predstavlja našu zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju na kvalifikacionoj regati u Varezeu početkom aprila, a polovinom aprila pokušaće da ostvari što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu takođe u Varezeu.

Aleksandar Filipović i Viktor Pivač u dvojcu bez kormilara izgubili su prvu trku od partizanove posade Mačković – Vasić, ali su u drugoj bili bolji i tako izborili pravo da sutra u majstorici probaju da se izbore za odlazak u Tokio.

Dve teške trke, iscrpljujuće i napete do samog kraja, su za nama. Sutra je majstorica i moramo da damo sve od sebe. Umorni smo  svi i, čini mi se, još napetiji. Ipak, nadam se najboljem – ističe Veselin Savić.

 

More in Featured