GORAN MARINKOVIĆ – ŽELIMO DA SAVEZ SPORTOVA SMEDEREVO BUDE VIDLJIV U SVOM GRADU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

GORAN MARINKOVIĆ – ŽELIMO DA SAVEZ SPORTOVA SMEDEREVO BUDE VIDLJIV U SVOM GRADU

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, sa saradnicima, posetio je danas, u sklopu obilaska teritorijalnih sportskih saveza, Savez sportova Smederevo. Neposredni povod za sastanak bio je upoznavanje sa sportskom infrastrukurom našeg grada u sklopu priprema za organizovanje nekoliko velikih sportskih manifestacija u režiji Sportskog saveza Srbije. Savez sportova Smederevo prijavio se za dve velike akcije, Seoske sportske igre i Žene u sportu i tim povodom gosti su, u pratnji svojih domaćina, obišli Sportsku halu i novoizgrađenu atletsku stazu u Tvrđavi.

U sklopu obilaska naših teritorijalnih saveza danas smo bili u prilici da se upoznamo sa postojećom sportskom infrastrukturom grada Smedereva. Vrlo smo zadovoljni onim što smo videli i nema razloga da se i grad Smederevo ne uključi u akciju Seoske sportske igre za koju se prijavio Savez sportova Smederevo. Uslediće nakon toga akcija Žene u sportu, a uskoro krećemo u realizaciju Sport u policiji. Nastavljamo da širimo sport u Srbiji, a naš prevashodni cilj je da naša članica, Savez sportova Smederevo, bude vidljiva u ovom gradu. Jedini problem za organizaciju nekih većih međunarodnih takmičenja, koji smo mogli da uočimo, je nedostatak smeštajnih kapaciteta. Nadam se da će predstavnici gradskih vlasti razmišljati u tom pravcu. Inače, za akciju Seoske igre Sportskog saveza Srbije do sada se prijavilo 25 opština. Mi smo to pokrenuli pre dve godine uz pilot projekat od pet opština, prošle godine smo zbog pandemije zaokružili na 10. Zadovoljni smo odzivom, a tek posle opštinskih i regionalnih nadmetanja odredićemo datum i mesto održavanja završne manifestacije na kojima će nastupiti oni najbolji – rekao je Goran Marinković.

Predsednik Saveza sportova Smederevo izrazio je zadovoljstvo posetom generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije.

Nama je bila čast što smo ugostili goste iz Sportskog saveza Srbije i što su oni mogli da vide kojim mi kapacitetima raspolažemo. Blizi smo Beogradu i raspoloženi da u sasradnji sa njima organizaujemo i značajnija sportska takmičenja u interesu sporta u Srbiji. Mi smo prethodnih godina organizovali nekoliko velikih sportskih takmičenja, ali prošle nas je pandemija poremetila. Nadam se da ćemo uskoro moći da se na pravi način okrenemo sportu i našim planovima. Ja se zahvaljujem Sportskom savezu Srbije što je prepoznao naš Savez kao partnera  organizaciji ovih manifestacija. Mislim da je ta ideja izvanredna i očekujuem veliki odziv naših sela – rekao je Miloš Milosavljević uz podsećanje da je Savez sportova Smederevo pre dve godine organizovao sličnu manifestaciju.

More in Featured