JEVĐENOVIĆ U RK SMEDEREVU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

JEVĐENOVIĆ U RK SMEDEREVU

Rukometni klub Smederevo ući će u drugi deo prvenstva Super B lige Sever – Centar znatno pojačan. U želji da se odbrani liderska pozicija i napadne Arkus liga Srbije, Nenad Martić je u Smederevo doveo iskusnog Srđana Jevđenovića, doskorašnjeg beka Mačve iz Bogatićai trenutno trećeg strelca lige. Jevđenović je potpisao jednogodišnji ugovor sa Smederevom i, kako je sam izjavio, očekuje da sa ostalim saigračima može da vrati Smederevo u najviši rukometni rang.

Smederevo je odlično odigralo prvi deo sezone i ambicije kluba su porasle. Želi se u rang više i tu su se klupske i moje ambicije našle. Iz tog razloga sam ja ovde, da zajedno sa ostalim momcima, probamo da obezbedimo plasman u elitu. Trener Smedereva me je kontaktirao, znao je koliko mogu i šta nedostaje njegovoj ekipi i brzo smo se dogovorili. Ja ću se potruditi i datiu sve od sebe da ostvarimo uspeh koji svi žele. Ovo mi je prvi trening sa ekipom, ali većinu igrača znam. Ekipa deluje izvanredno, momci su spremni, trenira se odlično, trener je odličan. Nadam se uspehu na kraju sezone – očekuje Jevđenović.

Pridošlica u RK Smederevo karijeru je počeo u Radničkom iz Obrenovca u kome je već sa 15 godina igrao za prvi tim. Nakon toga branio je boje Požarevca u Super ligi, Kolubare, Hajduk Veljka iz Negotina i Mačve iz Bogatića.

Dolazak Jevđenovića u redove ekipe Nenada Martića predstavlja veliko pojačanje, ali strateg Smedereva i dalje smatra da utakmice dobija tim, a ne pojdinac.

Dobili smo veliko pojačanje ali, kao što sam više puta isticao, ekipa završava posao, a ne pojedinac. Ja očekujem da će se Srđan brzo uklopiti u celu našu priču,  naš način igre… On je samo dodatak na jednu dobru i ozbiljnu ekipu koju imamo – smatra Martić.

Do nastavka prvenstva Smederevci će odigrati četiri kontrolne utakmice. Prva je na programu 19. januara kada će se odmeriti snage sa Rudarom iz Kostolca, četiri dana kasnije sledi okršaj sa Radničkim u Kragujevcu, a 6. februara Marjanović, Jokić, Drobnjak i ostali odmeriće snage sa Slogom iz Petrovca. Poslednja kontrolan utakmica zakazana je za 13. februar sa Novim Beogradom u Smederevu.

More in Featured