JUNIORSKA VESLAČKA REPREZENTACIJA SRBIJE OTPUTOVALA U ESEN – Sport u Smederevu
Connect with us

VESLAČKI KLUB SMEDEREVO

JUNIORSKA VESLAČKA REPREZENTACIJA SRBIJE OTPUTOVALA U ESEN

Boje naše reprezentacije na ovom velikom takmičenju braniće 18 veslača u šest čamaca. Veslački klub Smederevo predstavljaće Andrija Jevtić i Nikola Soldatović. Oni će veslati u četvercu sa kormilarom u kome će veslati još Veljko Matić iz Partizana, Nikola Kolarević iz Grafičara i kormilar Lazar Ivković iz Partizana.

Mladim, ali talentovanim, veslačima Smedereva ovo je prva juniorska sezona i, razumljivo, prvo Evropsko prvenstvo. Kažu da ima male pozitivne treme, ali i da su spremni za iskušenja koja ih očekuju.

Ovo mi je prvo veliko takmičenje, pored prošlogodišnje Balkanijade, imam malo treme ali ništa strašno. Mislim da smo dobro odradili pripreme na Srebrnom jezeru, nakon toga smo naporno radili i u Beogradu. Mislim da čamac ide dobro. Cilj nam je da što bolje izveslamo i da odradimo najbolje što možemo. U našoj konkurenciji ima ukupno deset posada. Možda su najopasniji Turci, Italijani, Nemci…Vedećemo i kakav će nam biti žreb – naglašava Andrija Jevtić.

Jeste prvo veliko takmičenje, ali nemam neku veliku tremu. Mislim da smo odradili odlično tokom priprema, ojačali smo dosta tokom zime i pripremama i nadamo se najbolje. Četverac dobro ide, ali jedno su pripreme, a drugo ono što će se dešavati na stazi. Nadam se da ćemo uspeti da se plasiramo u finale i da se ogledamo sa najboljim – nada se Nikola Soldatović.

Bronzani u dvojcu bez kormilara sa prošlogodišnjeg Balkanskog prvenstva veruju u sopstvene snage i nadaju se najboljem. Mnogo toga značiće od žreba koji je na programu u petak, kvalifikacije i repesaži su u subotu, a finala u nedelju.

More in VESLAČKI KLUB SMEDEREVO