Connect with us

Featured

MARIJA MIJANOVIĆ PONOVO U ŽOK SMEDEREVO

Odbojkašice Smedereva uveliko se pripremaju za nastavak sezone. Siniša Živak dao je kratkotrajnu pauzu samo tokom novogodišnjih i božićnih praznika, ne samo zbog činjenice da se prvenstvo brzo nastavlja već i zbog želje da se što pre obezbedi bodovna zaliha za miran nastavak šampionata. Smederevke su ušle u sezonu 2019-2020 sa željom da su uključe u borbu za gornji deo tabele. Nažalost, odlasci pojedinih igračica, a najviše zdravstveni bilten, doprineli su da se odbojkašice Smedereva posle prvog dela sezone nađu na nezavidnoj osmoj poziciji sa samo 10 osvojenih bodova, pet više od preposlednjeg Dinama iz Pančeva i šest od poslednjeplasirane ekipe Spartaka iz Ljiga. Mnogo toga škripalo je u igri jedne od najiskusnijih ekipa u ligi koja je čak pet utakmica izgubila rezultatom 3:2. Zbog toga je Uprava ŽOK Smederevo odlučila da vrati u svoje redove Mariju Mijanović koja je prošle godine igrala na poziciji primača u smederevskom prvoligašu.

Morali smo da nešto uradimo i mislim da smo mnogo dobili njenim povratkom. Problem predstavlja činjenica da je imala lakši hirurški zahvat zbog čega još nije u trenažnom procesu ali se nadamo da će biti spremna za start prvenstva. Pored toga, zbog nedostatka drugog tehničara imamo problema sa trenažnim procesom. Več u sredu imaćemo kontrolnu utakmicu u Kragujevcu i tada ćemo videti kako se i koliko radilo tokom pauze. Generalno sam zadovoljan zalaganjem na treninzima i ako to pretočimo na teren nadam se najboljem – rekao je trener smederevskih odbojkašica Siniša Živak.

Prvenstvo Prve lige za odbojkašice nastavlja se krajem januara, odnosno početkom februara, a Smederevke se u u prvom kolu u Gornjem Milanovcu sastaju sa ekipom Takova od koga su u jesenjem delu poraženi sa 3:2.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured