Connect with us

Featured

MILKA IZVESLALA BRONZU

U nedelju je u Strugi završeno ovogodišnje Balkansko prvenstvo u veslanju. Veslački klub Smederevo imao je šestoro predstavnika na ovom takmičenju, a jedina se u Smederevo sa medaljom vratila Milka Zdjelar koja se okitila bronzanom medaljom u juniorskom dubl skulu sa veslačicom Crvene zvezde Sofijom Kocanović.

Njih dve su ovu deonicu izveslale za 7:37,37 minuta, dok su brže od njih bile prvoplasirane Rumunke (7:17,00) i drugoplasirane Grkinje (7:26,96). Ovo je odličan rezultat jer je ova posada imala vrlo malo za pripremu za nastup na Balkanskom prvenstvu.

Teodora Stevanovska i Jovana Vučić zauzele su peto mesto u dubl skulu. Odveslale su zadovoljavajuću trku, ali u vrlo jakoj konkurenciji bolje od ovoga nije moglo. Milica Mladenović je u skifu za kadetkinje bila peta, a Vukašin Vujanović i Lazar Živanović su u osmercu sa kormilarom doveslali do četvrtog mesta.

Obzirom na to da je za većinu naših takmičara ovo bio debi u dresu reprezentacije Srbije mislim da u ovom trenutku nisu mogli bolje. Bila je prisutna trema, ali mislim da su stekli veliko iskustvo za naredna takmičenja. Nadam se da će već naredne godine biti u konkurenciji za osvajanje medalja na Blakanskom prvenstvu. Sada nam slede pripreme za državno prvensto gde želimo da popravimo utisak sa prvenstva iz Severne Makedonije. Očekujem mnogo bolje izdanje naših veslača – rekao je po povratku iz Severne Makedonije trener Uroš Dimitrijević.

Državno prvenstvo u svim kategorijama održaće se 26. i 26. septembra na Adi Ciganliji

Najuspešnija nacija na Balkanskom prvenstvu bila je Turska, drugo mesto pripalo je Rumuniji, treće Grčkoj, a na četvrtom mestu našla se Srbija.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured