NISMO ODUSTALI OD VIŠEG RANGA – Sport u Smederevu
Connect with us

RUKOMET

NISMO ODUSTALI OD VIŠEG RANGA

Godina je na izmaku i klubovi polako sumiraju rezultate u 2018. Kao nikada prfe ekipni sportovi u Smederevu doživljavaju krizu. Jedan od onih koji pronalazi put iz krize je RK Smederevo. Da nije bilo nekoliko neplaniranih kikseva u prvoj polusezoni, seniori Smedereva bi već posle prvog dela prvenstva  bili ozbiljni kandidati za najviši plasman, a možda i ulazak u Super B ligu.

– Seniori su okončali polusezonu na četvrtom mestu Prve lige, grupa “Centar”. Možda je moglo i malo bolje ali kada se uzmu pehovi koji su nas zadesili ( povrede, izostajanje zbog posla, bolesti i sl) možemo biti zadovoljni. Prvoplasirana “Sloga” je ispred nas  5 bodova što nije nedostižno. Videćemo da li će biti promena u igračkom kadru, ima vremena za razmišljanje i pripremu ekipe. Sada prvo da se svi lepo odmorimo. Ima dovoljno vremena za odmor, a još više za pripreme. Učinićemo sve da zakomplikujemo situaciju u našoj grupi Srpske lige – nada se Martić.

Jedna od bitnijih stvari u prvom delu prvenstva Prve lige Centar je sasvim sigurno povratak nekoliko iskusnijih igrača, pre svih Jokića i Filića. Nesumnjivo da su svojim iskustvom i kvalitetom pomogli mladićima koji zajedno sa njima igraju u prvom timu Smedereva.

RK Smederevo mnogo polaže na mlađe kategorije i zato i ne čudi što godinama unazad u prvoj postavi seniora gotovo i da nema „stranaca“.

Prema rezultatima ostvarenim ove godine, sa takvom praksom će se nastavitik i u narednim godinama jer stasavaju nove, sve bolje generacije rukometaša Smedereva.

–           Što se tiče mlađih kategorija, veoma sam zadovoljan. Sve tri kategorije, momci rođeni 2002,2004 i 2006. godine su na prve dve pozicije u svojim kategorijama i realno je očekivati da se plasiraju u Super ligu Centralne Srbije. Trebalo bi uzeti u obzir da se tu nalaze ekipe superligaskih klubova a da se naša deca lako nose sa njima, zapravo, gotovo sve pobeđuju. Ove tri generacije do kraja godine očekuje još međunarodni turnir u Beogradu (27-29.12.) a potom i zimska pauza.

Dan pre dočeka 2019. godine RK Smederevo ugostiće najbolju selekciju Srbije koja poslednju proveru pred nastup na Svetskom prvenstvu ima u Smederevu sa reprezentacijom Tunisa.

–  Pozivam sugrađane da 30.12. od 18 časova dođu u Sportsku halu Smederevo i zajedno obeležimo kraj jedne uspešne godine a ujedno i ispratimo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo.

More in RUKOMET