Connect with us

Featured

ODLIČAN OTPOR CRVENO BELIMA

Blizu 500 ljubitelja rukometa večeras je moglo da uživa u lepoj rukometnoj predstavi u Sportskoj hali Smederevo. Posle skoro deset godine (poslednji put u sezoni 2011-2012) rukometaši Crvene zvezde gostovali su u Smederevu. Posle 60 minuta prave muške borbe ekipa Žikice Milosavljevića slavila je pobedu rezultatom 28:24, poluvreme 14:11.

Smederevci su hrabro ušli u utakmicu sa kvalitetnijom i fizički dominantnijom ekipom. Takav pristup igri dao je rezultatu prvih 20-ak minuta kada su crveno-beli imali prednost od gola ili dva. Da je na samom početku utakmice Vladimir Antić bio prisebniji rezultat je mogao da bude povoljniji. Kada se tome doda neiskorišćen sedmerac Marjanovića onda zaostatak od 3 gola posle prvih 30 minuta deluje kao solidan rezultat. Na sve to, treba dodati odličnog golmana Crvene zvezde Gemaljevića koji je zaustavio desetak udaraca domaćih rukometaša.

Zanimljivo da su u prvom poluvremenu jedini strelci za domaći tim bili Jevđenović ( 9 od 10 golova postigao je u prvom poluvremenu) Marjanović i Dušan Stojković. Stekao se utisak da se pojedinim rukometašima Smedereva stegla ruka u prvom poluvremenu. To nikako ne umanjuje veliku želju, htenje i borbenost tokom svih 60 minuta.

U drugih 30 minuta prednost Crvene zvezde, koju je se tribina nosila grupa domaćih navijača, rasla je do maksimalnih 6 golova 27:21. U finišu utakmice zahvaljujući velikoj borbenosti i snalažljivosti Drobnjaka i Marjanovića ekipa Nenada Martića uspela je da poraz ublaži na podnošljiva četiri gola rezlike.

Sasvim sigurno da u ekipi Smedereva ima prostora za napredak. Odbarana je večras bila bolji deo tima, iako je primljeno 28 golova. Ipak, malo koja ekipa u Super B ligi može da se pohvali napadačima kakve poseduje ekipa Žikice Milosavljevića. Kada se tome pridodaju odlični čuvari mreže Beograđana, onda mesta nezadovoljstvu ne bi trebalo da ima. U nastavku utakmice u listu strelaca, pored pomenutih u ekipi Smedereva, upisali su se Darko Stojković, Darko Kojić, Vasilije Mandić, Bogdan Stanković i Drobnjak, koji je svih pet pogodaka upisao u drugih 30 minuta. Igru u napadu je apostrofirao i trener smederevskih rukometaša Nenad Martić.

Očigledna je razlika u odnosu na prvu utakmicu. Ovo je veoma kvalitetna ekipa Zvezde, u to nema sumnje. Da nije bilo loše izabranih šuteva, verujem da smo mogli barem do nerešenog rezultata. Oni imaju odlične golmane ali mišljenja sam da je naš odabir šuteva morao da bude bolji. Na tome ćemo raditi u nastavku priprema. Realizacijom nisam zadovoljan, ali je borbenost bila izuzetna. Imamo dovoljno vremena da do početka prvenstva sve to skockamo – najavljuje Martić.

Bile su to dve dobre trening utakmice za Smederevo i nas. Nisam se dvoumio nijednog trenutka kada smo pozvani da odigramo ove utakmice sa Smederevom. Vide se dobar rad i priprema se dobra atmosfera za budućnost. U prvoj utakmici smo bkili bolji desetak razlike. To je bio početak priprema za obe ekipe. Večeras je bilo mnogo bolje, što se tiče Smedereva. Imali smo dobru proveru, odličnu organizaciju utakmice, a tu su bili i naši navijači koji su nas bodrili sve vreme. Ovo je bila idealna utakmica da probamo neke momke koji imaju manje prilike da igraju. Nama su ove sezone ambicije ulazak u plej of. Imamo tešku grupu ali ja se nadam da ćemo uspeti u tome. Nova ekipa nosi jednu težinu jer ima novih igrača koje treba uklopiti. Nadam se da ćemo iduće godine igrati prvenstvene utakmice sa Smederevom u Arkus ligi Srbije – rekao je posle utakmice Žikica Milosavljević.

U gostujućoj ekipi istakli su se Viktor Matičić sa 9 pogodaka. Kikanović je postigao 4, a po 3 puta u strelce su se upisali Božović i Alavanja.

Početak prvenstva Super B lige Sever-Centar pomeren je za nedelju dana što znači da startuje 24-25 septembra. Do tada će rukometaši Smedereva odigrati utakmicu sa Sinđelićem.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured