ODRŽAN ČETVRTI VALTER KUP – Sport u Smederevu
Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

ODRŽAN ČETVRTI VALTER KUP

Valter Kup, četvrti po predu, održan od petka do nedelje na strelištu u Smederevu odlično je počeo za Smederevce. Natalija Tasić u Veljko Ilić trijumfovali su u miksu sa 487,4 kruga, drugo mesto zauzeo je miks Slovenije sa 484,1 krugom, a treće mesto pripalo je miksu iz Jedinstva iz Stare Pazove. Smederevske nade nastavile su sa dobrim rezultatima i drugog dana. Veljko Ilić je u svojoj konkurenciji puškom stigao do bronzane medalje, dok je Natalija Tasić u velikom finalu zauzela odlično šesto mesto. Sve to začinili su plasmanima u finale trećeg dana takmičenja.

–  Sva očekivanja premašili su plasmanom u finale trećeg dana Valter Kupa sa svojim najboljim rezultatima. Natalija je upucala 621 krug, a Veljko 620,4 kruga. NJihov nastup na ovogodišnjem Valter Kupu samo je potvrdio da napreduju iz dana u dan. Do kraja godine predstoji nam Gran pri Beograda i treće kolo Kupa SS Srbije. Interesantno je da su kojim slučajem Natalija i Veljko nastupali na Letnjim Olimpijskim igrama mladih sa ovim rezultatima plasirali bi se u finale

– naglašava Nikola Simić trener šampionskog miksa.

Veljko Simić ima razloga za zadovoljstvo ne samo rezultatima na Valter Kupu već i učinjenim u ovoj godini.

–  Bio je ovo moj najbolji nastup na Valter Kupu. Prva  dva dana dve medalje, prvo mesto u miksu, treće mesto na Gran priju Smedereva, u osnovnom delu Valter Kupa bio sam prvu u osnovnom delu i blizu ličnog rekorda. U finalu sam moga bolje da pucam ali sam na kraju zauzeo peto mesto. Ipak, ja sam prezadovoljan svojim nastupom. Očekujem još bolje rezultate – nada se Veljko Ilić.

Natalija Tasić smatra da je vredno treniranje tokom cele godine moralo da da rezultate. To se, kako ona ističe, potvrdilo na Valter Kupu.

–  Mnogo treniramo ove godine i rezultat nije izostao. Očekivali smo titulu u miksu, ali bilo je teško potvrditi uspeh ostvaren na državnom prvenstvu. Drugog dana sam mogla bolje da pucam, ali sam trećeg dana oborila svoj lični rekord za 0,7 krugova. Mnogo mi znači ovaj rezultat i mislim da ću iz takmičenja u takmičenje biti sve bolje – očekuje Natalija Tasić.

Ovogodišnji pobednici Valter Kupa su Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće) i Teodora Vukojević („Čika Mata“).

Vukojevićeva se iz Smedereva u Kragujevac ne vraća samo sa zlatnom medaljom, već i sa glavnom nagradom. Takmičarka „Čika Mate“ je danas postigla najbolji rezultat kvalifikacija puškom (628,7 krugova) i sponzor turnira „Valter“ ju je nagradio puškom iz svoje proizvodnje.

U takmičenju devojaka puškom pobedničko postolje ispunile su Srpkinje, jer drugo mesto osvojila je Marija Malić, a treće njena klupska drugarica iz Jedinstva iz Stare Pazove Marija Kolarević.  Srebrne medalje od srpskih strelaca danas su osvojili Marko Ivanović iz „Čika Mate“ (juniori puška) i strelac Kolubare Stefan Todorović (juniori, pištolj).

Zlatnim medaljama pištoljem su se okitili Bugarka Miroslava Minčeva i Dionis Korakakis iz Grčke. Korakakis, brat olimpijske šampionke MK pištoljem Ane Korakaki, je dobio „Valterov“ pištolj za najbolji rezultat kvalifikacija ovim oružjem (577 krugova).

 

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO