OGNJEN(I) KOROMAN VADI KESTENJE IZ VATRE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

OGNJEN(I) KOROMAN VADI KESTENJE IZ VATRE

Fudbalski klub Smederevo 1924 dobio je novog trenera. Dosadašnji strateg Nebojša Vučićević podneo je ostavku, iako su u klubu bili zadovoljni njegovim radom, zbog odluke da se klubu nepravedno oduzme deset bodova. Uprava kluba morala je brzo da deluje i kormilo kluba prepušteno je Ognjenu Koromanu koji je pre dolaska u Smederevo vodio Žarkovo, a radio je i kao trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde.

Promocija novog trenera obavljena je u subotu u prostorijama FK Smederevo 1924. Tom prilikom Koroman je istakao da se raduje radu u klubu bogate tradicije.

– Znam u kakvoj je situaciji klub, predstoji nam borba za opstanak i učiniću sve da uspemo u tome. Radio sam sa mnogobrojnim trenerima tokom karijere i od svakog sam ponešto naučio. Od fudbalera zahtevam maksimalan rad i disciplinu i to bi trebalo da da rezultat – nada se Koroman.

Ugovor sa klubom potpisan je do kraja drugog dela sezone, a okupljanje fudbalera Smedereva zakazano je za 10. januar.

Koroman je ponikao u sarajevskom Železničaru, a nastupao je još i za Radnički iz Kragujevca, Spartak iz Subotice ,OFK Beograd i Crvenu zvezdu. Inostranu karijeru gradio je u Rusiji, Engleskoj i Južnoj Koreji. Imao je i 36 nastupa za reprezentaciju Srbije u periodu od 2002. do 2007. godine.

Da podsetimo, FK Smederevo 1924 jesenji deo sezone okončao je na pretposlednjem mestu na tabeli sa 15 bodova, koliko na poslednjem ima Budućnost iz Dobanovaca. Iznad njih na tabeli su Sinđelić sa 23 i Zemun sa 25 bodova, koji se takođe nalaze u zoni ispadanja.

More in Featured