Connect with us

Featured

PALANČANIMA 18. ŽAKIJEV MEMORIJAL

Trijumfom Mladosti iz Smederevske Palanke danas je u Smederevu završen 18. Memorijal Nikole Marinkovića Žakija. Palančani su u finalu ubedljivo savladali KK Smederevo 1953 rezultatom 90:34. Komšije iz Palanke su više nego zasluženo stigle do trofeja, mada im je na ruku išla i nešto slabija konkurenciji na turniru. Treba reći i to da su u ekipi KK Smederevo 1953 samo dvojica igrača rođeni 2003. godine. Svi ostali su bili godinu dana mlađi. Naravno, to ne umanjuje zasluženu pobedu Mladosti koja je pokazala zavidan kvalitet košarke u Dvorani Smederevo. U borbi za treće mesto Grobasket je savladao KK Despot rezultatom 76:56.

Na putu do finala Mladost je bila bolja od Grobasketa sa 64:46, a u okršaju smederevskih ekipa Smederevo je pobedilo Despot 54:53. U revijalnom delu turnira u mini basketu su se nadmetali KK Despot i KK ŠK Carina. Posle ravnopravne borbe utakmica je završena nerešenim rezultatom 25:25.

Najzanimljiviji i najneizvesniji okršaj malobrojnim posetiocima Memorijala priuštile su košarkašice Despota i Tamiša iz Pančeva. Domaće košarkašice dobro su i dugo odolevale gošćama, u jednom trenutku imale su i deset poena prednosti. Nažalost, kako je vreme odmicalo umor i nešto kraća klupa “despotica” omogućili su Pančevkama da preokrenu rezultat i na kraju slave pobedu rezultatom 59:54.

Turnir su otvorili sestra Nikole Marinkovića Žakija, Dragana Stojanović i njegov prijatelj Zlatibor Cvetković. Memorijalu je prisustvovao i sekretar regionalnog Košarkaškog saveza Centralne Srbije Nikola Glišić. Najboljim ekipama uručene su medalje i pehari, a Palančanima i veliki prelazni pehar. Za razliku od prethodnih godina, na ovogodišnjem memorijalu nisu birani najbolji pojedinci.

Generalni pokrovitelji Memorijala bili su Grad Smederevo i Savez sportova Smederevo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured