PERIĆ VODI ČETVORICU SMEDEREVACA U MOSKVU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

PERIĆ VODI ČETVORICU SMEDEREVACA U MOSKVU

Juniorska reprezentacija Srbije u Kyokushinkai karateu učestvovaće u Moskvi na Otvorenom prvenstvu Rusije koje će se održati od 18. do 21. februara. Selektor reprezentacije Milan Perić vodi na ovo takmičenje šestoro boraca. Uroša Ivkovića iz Beograda, Lenku Obradović iz KK Tigar iz Grocke i četvoricu predstavnika KK SD Kombat iz Smedereva: Luku Andrejića, Damnjana Stojkovića, Filipa i Pavla Bukelića.

 Otvoreno prvenstvo Rusije je najprestižnije prvenstvo nakon svetskog i evropskog prvenstva u Kyokushinkai karateu. Na predstojećem turniru je prijavljeno oko 2200 boraca od 8 do 17 godina.

– Kao trener kluba Kyokushinkai karatea SD COMBAT i selektor Reprezentacije Srbije zahvalan sam što smo dobili poziv i što odlazimo sa najboljim juniorima kyokushikai karatea u našoj državi. Posle velike pauze nastale pandemijom COVID-19 virusa mi smo u 2020. godini odradili tri turnira na domaćoj i jedan na međunarodnoj sceni. Za ovaj turnir smo se intezivno spremali, borci su u dobroj formi, bez povreda odlaze na turnir i nadamo se najboljim rezultatima. Čast nam je što ćemo predstavljati Grad Smederevo i Srbiju na ovom prestižnom turniru – rekao je pred polazak u Rusiju Milan Perić.

Posle Moskve, sledeće veliko takmičenje koje očekuje najbolje predstavnika kyokushinkai karatea u Srbiji je Balkansko prvenstvo koje će se u martu održati u Beogradu, a nakon toga sledi Evropsko prvenstvo u junu u Lionu u Francuskoj.

More in Featured