POKLON SET FUTOŽANIMA – Sport u Smederevu
Connect with us

ODBOJKA

POKLON SET FUTOŽANIMA

Smederevski odbojkaši opravdali su ulogu favorita u meču sa ekipom Futoga. Smederevci su u drugom kolu Prve lige Srbije sa 3:1 pobedili ekipu koju sa klupe predvodi nekadašnji igrač Smedereva Goran Vorkapić.
Smederevski odbojkaši su rutinski rešili prva dva seta u svoju korist prepustivši gostima 12, odnosno 22 poena. Po nepisanom pravilu, došlo je do opuštanja u trećem setu koji su gosti, uz nešto bolju igru u polju i na mreži rešili u svoju korist rezultatom 31:29.

Bilo je mnogo nervoze na klupi domaće ekipe posle izgubljenog seta ali to kao da je doprinelo mnogo boljoj igri u, ispostavilo se, odlučujućem četvrtom setu za konačnim 25:15.
– Svaka godine nam se dešavaju iste stvari na početku sezone kada igramo dosta promenljivo. Moram da čestitam domaćinu na zasluženoj pobedi. Radi se o sjajnoj ekipi koja ima odličan servis, korektor je odigrao koliko je bilo potrebno jer, koliko sam čuo, još nije u potpunosti spreman, a mi smo bili malo stegnuti. Smederevo ima najboljeg korektora u ligi, sjajnog dizača, možda najboljeg servera u ligi, srednjaci su dobri i mislim da mogu da se uključe u borbu za sam vrh. Mislim da je ove godine liga vrlo izjednačena i da će nekoliko ekipa konkuristai za sam vrh – smatra Goran Vorkapić trener OK Futog.
Na drugoj strani, trener domaćih Dušan Kalinić imao je razloga za zadovoljstvo iako je bilo propusta koji je njegovu ekipu koštao gubitka seta.

– Iako smo relativno lako poveli sa 2:0, moram da kažem da Futog uopšte nije naivna ekipa. Čim smo malo popustili izgubili smo treći set. Ja sam uprkos tome zadovoljan. Moram da pohvalim Marka Plavšića koji je odlično odigrao iako bez treninga zbog zdravstvenih problema. Ovo je odličan start sezone i bez mnogo opterećenja idemo u Kraljevo naredne nedelje ekipi Ribnice koja je kandidat za plasman u Super ligu Srbije. Jedino što ne znam u kom sastavu ćemo nastupiti u Kraljevu. Ako odigramo kako znamo i umemo ne moramo da se plašimo nikoga u ovoj ligi – smatra Dušan Kalinić.              Posle dva odigrana kola na tabeli sa po šest bodova vode Ribnica i Smederevo Carina. Treće mesto sa pet bodova zauzima ekipa Novog Sada.

More in ODBOJKA