POŽAREVLJANKE PREPREKA DO SUPER B LIGE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

POŽAREVLJANKE PREPREKA DO SUPER B LIGE

Posle nekoliko meseci konačno je razrešena dilema u vezi sa nastupom rukometašica Mladog radnika u sezoni 2019-2020. Podsećanja radi, Radinčanke su pre dve sezone izbačene iz Super B lige administrativnim putem, minulu sezonu u prvenstvu Prve lige Centar okončali su na drugom mestu. Takmičarska komisija RSS donela je odluku da se za popunu jednog upražnjenog mesta igra baraž.        Za jedno upražnjeno mesto konkurisalo je više ekipa ali su samo Mladi radnik (drugoplasirani u Prvoj ligi Centar) i Požarevac (drugi ispod crte u Super B ligi ) zvanično ispunili sve uslove i uplatili naknadu za baraž.
Imamo pravo da registujemo pojačanja do srede ali mi nemamo nameru da dovodimo pojačanja jer nemamo para. Igraćemo sa postojećim igračkim kadrom za koji mislimo da može da parira komšijama iz Požarevca – nada se sportski direktor RK Mladi Radnik Živomir Nikolić.
Radinčanke su u dosadašnjem toku priprema odigrale šest utakmica. Na Trofeju Smedereva zabeležile su tri poraza i pobedu, a ovog vikenda bile su bolje od Dolova i Jabuke, članova Prve lige Sever. Trener Jovica Petković zadovoljan je dosadašnjim radom, a pre svega uklapanjem novih igračica od kojih se mnogo očekuje u novoj sezoni.

Na levom beku smo doveli igračicu kakva nam je trebala. Mirjana Obrenović se odlično uklopila I biće veliko pojačanje. Na mestu kružnog napadača doveli smo Milu Tešić iz RK Beograd i mislim da ona može još bolje od do sada prikazanog. Čekamo sa nestrpljenjem baraž i okršaj sa Požarevcem. Velika je nepoznanica u kom sastavu će Požarevljanke nastupiti. Većina igračica ih je napustila ali je samo jedna uzela ispisnicu. Moraćemo na licu mesta da se prilagođavamo ekipi. Prošle godine nsimo uspeli u okršaju sa Kragujevčankama ali mislim da sada imamo mnogo bolji sastav i nadam se povoljnom rezultatu – smatra strateg RK Mladi radnik Jovica Petković.
Utakmica se igra u nedelju 8. septembra sa početkom u 15 časova u Sportskoj hali Vožd.

More in Featured