REMI U PETROVCU I TEŠKA POVREDA GORDIĆA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

REMI U PETROVCU I TEŠKA POVREDA GORDIĆA

Fudbaleri Smedereva 1924 remizirali su u poslednjoj proveri pred početak šampionata Prve lige Srbije sa Slogom u Petrovcu. Posle 90 minuta igre bilo je 1:1. Senku na utakmicu, koja je trebalo da ukaže šta su i koliko tokom priprema uradili Smederevci, bacila je teška povreda Gordića koji je posle nesmotrenog starta štopera domaćih morao da bude prebačen u bolnicu, a nakon toga u Klinički centar u Beogradu. Tamo mu je kasnije ustanovljen dvostruki prelom vilice uz tri izbijena zuba. Prema poslednjim informacijama, jedan od najboljih igrača Smedereva u pripremnim utakmicama operisan je u utorak i oporavak bi trebalo da traje od tri do četiri nedelje.

Mislim da nije bilo namere kod starta domaćeg igrača. Obojica su bila u skoku, sve se dešavalo desetak metara od mene i mislim da nije postojala namera da se povredi Gordić. On je nešto mekše ušao u duel i došlo je do povrede. Sve se dešavalo vrlo blizu mene i delovalo je da je u skoku odlučniji bio domaći igrač. Sve je to sport, dešavaju se povrede. Nadam se da će Gordić iz ovoga izaći još jači – nada se Nikola Puača.

Smederevci su loše otvorili utakmicu. Domaćin je posle greške Smederevaca došao u vođstvo već u četvrtom minutu golom Milisavljevića. Fudbalere Smedereva rano primljen pogodak nije deprimirao i već posle dva minuta rezultat je izjednačen. Posle prekršaja nad Markovićem sviran je jedanaesterac za Smederevo koji je u izjednačenje pretvorio Lepojević.

U nastavku utakmice Smederevo je bilo bolje, stvorilo nekoliko prilika ali je izostala realizacija.

Nismo dobro počeli. Našu grešku domaćin je kaznio ranim golom ali smo se brzo vratili. Ipak, nisam zadovoljan igrom. Nismo stvarali šanse, a izostala je i bolja realizacija. Posle 65. minuta i povrede Gordića više smo mislili o njemu nego o onome što se dešavalo na terenu – ističe Puača.

Smederevo se pred ovu utakmicu pojačalo na poziciji štopera i zadnjeg veznog. Potpis na vernost novom prvoligašu stavio je Tode Đoković koji je u Smederevo došao iz austrijske treće lige. Tu nije kraj pojačanjima, najavljuje Puača.

Dugo je prvenstvo. Čeka nas mnogo jakih utakmica. Želimo da stvorimo dobru ekipu, jaku i zdravu konkurenciju u timu. Pratimo situaciju i ukoliko se pojavi slobodan igrač koji bi nam u tome pomogao sasvim sigurno ćemo da reagujemo – podvlači trener fudbalera Smedereva 1924.

Šampionat Prve lige Srbije počinje u subotu, a u prvom kolu Smederevce očekuje teško gostovanju u Vranju i okršaj sa Dinamom, dojučerašnjim članom Super lige Srbije.

More in Featured