RK SMEDEREVO SA DVE SELEKCIJE NA PRVENSTVU SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

Uncategorized

RK SMEDEREVO SA DVE SELEKCIJE NA PRVENSTVU SRBIJE

Šabac je bio domaćin završnice Lige mlađih kategorija RS Centralne Srbije za 2006. godište i prva dva kola lige za 2008. godište.

Mlade nade RK Smederevo još jednom su potvrdile da nema zime za ovaj klub u godinama koje slede. Mlađi momci, koje sa klupe vodi trener Darko Kojić, nisu imali milosti za svoje rivale. Najpre su “počistili” sa terena Slogu iz Kraljeva sa 16:6, a još teže je pošao Šamot iz Aranđelovca koji je savladan sa 20:3.  Iako ima još da se igra ova ekipa RK Smederevo gotovo sigurno je obezbedila plasman na prvenmstvo Srbije.

Dečaci rođeni 2006. godine postali su prvaci Centralne Srbije. Iako u ekipi nije bilo jednog od ključnih igrača, Davida Matkovića, Smederevci su prvo bili bolji od Sloge iz Kraljeva sa 24:20, a onda su slavili i u meču sa Dubočicom iz Leskovca sa 21.20. Smederevce su do pobede, pored ostalih, Vanja Mirković i Filip Mitrović. Treba reći da u ovom sastavu ima dečaka rođenih 2008. godine, što uspeh čini još većim. Prvaci Centralne Srbije su Vukašin Dimovski, Đorđe Milosavljević, Dimitrije Pavlović, Filip Mitrović, Dimitrije Jović, , Vanja Marinković, David Matković, Andreja Almamori, Vasilije Nikolić, Svetislav Stefanović, Novak  Grujović, Marko Tacković i Nikola Milosavljević. 

Na prvenstvo Srbije, iz ove grupe pored Smedereva, plasirali su se Sloga, Metaloplastika i Mladost iz Niša.

More in Uncategorized