RUKOMETAŠI SMEDEREVA POČELI SA PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

RUKOMETAŠI SMEDEREVA POČELI SA PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU

Krajem prošle nedelje obavljen je žreb za narednu takmičarsku 2019-2020 sezonu u prvenstvu Super B lige za rukometaše. Novajlija u ligi, ili možda je bolje reći, povratnik u ovo društvo, rukometaši Smedereva zadovoljni su rasporedom. S druge strane, kako ističe predsednik i trener Nenad Martić – sa svima mora da se igra.

U prvih mesec dana, mislim da nam je raspored išao na ruku. U prvom kolu gostujemo Moravi u Velikoj Plani, rival koga dobro znamo, zatim nam u Smederevo dolazi zvučno ime iz Lazarevca, ekipa Kolubare, zatim u našu tvrđavu, u trećem kolu nam sledi gostovanje Požarevcu i na kraju tog ciklusa u našoj tvrđavi, sali Osnovne škole Dimitrije Davidović dočekujemo novajliju u ligi, ekipu Sivca. Mislim da možemo da se nosimo sa komšijama iz Plane i Požarevca. Kolubara jeste zvučno ime ali za sada nemamo informaciju u kom sastavu će zaigrati. Nadam se dobrom startu šampionata što bi bilo vrlo važno u daljem nastavku prvenstva. Ipak, još je rano sa se prave planovi. Sad moramo da se fokusiramo na pripreme i da što spremnije dočekamo prvenstvene okršaje.

Rukometaši Smedereva pripreme su počeli u ponedeljak 5. avgusta i kompletan trenažni proces odradiće u sali Osnovne škole Dimitrije Davidović. Radićemo u Tvrđavi, a tu je i nezaobilazna teretana. Za sada je izvesno da će u novu sezonu RK Smederevo sa donekle izmenjenim sastavom. Nova imena u timu su iskusni Zoran Đurković koji igra na poziciji levog beka i pivotmena. Martić smatra da može da odradi posao na sve tri bekovske pozicije. na poziciji levog i srednjeg beka zaigraće mladi igrač Marko Stanišić.

Ovaj 20-godišnjak igrao je u Dinamu iz Pančeva i RK Beogradu. U klubu čekaju odgovor Petra Panića. Martić se nada da bi on mogao da se vrati u matični klub, ali ovaj talentovani igrač ima ponude i drugih superligaških klubova tako da je situacija sa njim i dalje nepoznata.

-Mislim da imamo dobar sastav. Uz dobar rad moći ćemo da se nosimo sa svima. Ja više neću da igram, a takođe i Filipović. Posvetiću se više trenerskom poslu, prvi pomoćnik će mi biti Miloš Pantović i siguran sam da će naša tvrđava i ove godine biti neosvojiva – smatra Martić. Koordinator Škole rukometa u RK Smederevo biće

Iako su ekipe još uvek u fazi formiranja sastava, Martić kao glavnog favorita za najviši plasman vidi Mačvu iz Šapca čiji je budžet za ovu sezonu 8 miliona dinara.

SASTAV LIGE I PAROVI U JESENJEM DELU SEZONE

More in Featured