RUKOMETAŠI SMEDEREVA RUTINSKI SA LAVOVIMA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

RUKOMETAŠI SMEDEREVA RUTINSKI SA LAVOVIMA

Smederevski rukometaši opravdali su ulogu favorita u okršaju sa fenjerašem iz Bačke Palanke. Lavovi su savladali sa 31:27, poluvreme 16:12. Domaći su od starta utakmice stavili do znanja gostima da prve bodove neće moći da traže u Smederevu. Ekipa Nenada Martića imala je sedam golova prednosti u 23. minutu 13:6. Da su kojim slučajem materijalizovali sve fenomenalne odbrane mladog Filipa Todorovića ta prednost lako je mogla da bude dvocifrena. U preostalih sedam minuta dozvolili su rivalu da spusti prednost na zadovoljavajuća 4 gola minusa.

U nastavku susreta gosti su pripretili sa dva brza gola i sve do 40. minuta imali kakav takav rezultatski priključak – 20:17. Za samo dva minuta usledila je serija domaćih od 3:0 za 23:17 i već tada je bilo jasno da bodovi ostaju u Smederevu. Rutinskom igrom, Smederevci su utakmicu priveli kraju za treću prvenstvenu pobedu koja ih bar do nedelje uveče ostavlja na čelu tabele Super B lige Sever – Centar sa maksimalnim učinkom.

Trener smederevskih rukometaša bio je zadovoljan pobedom ali ističe da je prodmost mogla da bude i ubedljivija.

– Svi znamo da su unapred dobijene utakmice teške za igranje. Nismo loše otvorili utakmicu ali se kod par igrača videlo da je pao voljni momenat. Bilo je evidentno da danas nisu svi bili spremni za utakmicu. Ako je već to moralo da se dogodi, možda je bolje što se to dogodilo na ovakvoj utakmici. Malo su priliku dobili mlađi igrači. Videli smo kako je branio Filip Todorović, momak rođen 2002. godine. Definitivno smo mogli da slavimo ubedljivije, ali pobedi se u zube ne gleda. Moramo da se okrenemo već sada sledećoj utakmici gde nas očekuje ozbiljan rival ekipa Sivca. Nadam se, naravno, pobedi u gostima iako nas čeka čvrsta, visoka i iskusna ekipa koja je već nekoliko godina na okupu – smatra Nenad Martić.

Na utakmici sa Lavovima blistao je Nemanja Marjanović. Srednji bek domaćih završio je utakmicu sa 12 golova i bukvalno se poigravao sa odbranom Lavova. Bio je pokretačka snaga ekipe Nenada Martića. Pored njega istakli su se Petar Bugarinović sa 8 i Miloš Drobnjak sa 5 pogodaka. Izostao je učinak kapitena Marka Jokića i pivota Dušana Stojkovića.

More in Featured