Connect with us

Featured

SAVIĆ I FILIPOVIĆ NA PRIPREMAMA U HRVATSKOJ SA OLIMPIJSKIM ŠAMPIONIMA

Već nekoliko dana seniori Veslačkog kluba Smederevo, kandidati za sastav seniorske reprezentacije Srbije, Aleksandar Filipović i Veselin Savić.odrađuju pripreme u Zagrebu na Jarunu. Pored njih dvojice, u glavni grad Hrvatske otputovali su još Viktor Pivač, koji vesla sa Savićem u dvojcu bez kormilara i prvi trener smederevskih veslača Aleksandar Smiljanić.

Kako je ranije planirano, posle odlične kontrolne trke, koju su Savić i Pivač odveslali na Palićkom jezeru u direktnom okršaju sa, trenutno, najboljim srpskim dvojcem Mačković-Vasić, obezbeđene su desetodnevne pripreme sa olimpijskim i svetskim šampionima, u dvojcu bez kormilara i dubl skulu, braćom Martinom i Valentom Sinkovićem. Aleksandar Filipović, koji se priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, takođe trenira na Jarunu ali bez Damira Martina sa kojim je trebalo da sparinguje u Zagrebu. Poput braće Sinković, Damir Martin je zvučno ime hrvatskog veslanja i tokom svoje bogate karijere osvajio je srebro na Olimpijskim igrama, zlato na svetskom prvenstvu u četverac skulu, a ima i titulu prvaka Evrope u skifu. Uprkos tome, Filipović smatra da će mu rad u glavnom gradu Hrvatske omogućiti da u što boljem izdanju dočeka Evropsko prvenstvo koje bi trebalo da se održi u Poznanju u Poljskoj od 9. do 11. oktobra.

– Što se tiče rada, to znamo već godinama unazad koliko je potrebno, a sada smo uz njih dobili neke finese u radu i u razmišljanju i pomalo nešto oko štelovanja čamca. Jedno dobro iskustvo i nekoliko dobrih saveta koje ćemo, nadam se, znati dobro da iskoristimo – nada se Veselin Savić evropski prvak iz 2014 godine u dvojcu sa kormilarom sa klupskim drugom, Dušanom Bogičevićem.

Smederevski veslači ostaće u Zagrebu do 8. avgusta kada se vraćaju u Srbiju gde će nasstaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Poznanju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured