Connect with us

ODBOJKA

Smederevci (opet) poklonili set rivalu

Odbojkaši Smederevo Carine potvrdili su ulogu favorita u utakmici osmog kola Prve lige Srbije sa ekipom Železničara. Smederevci su, kao i na utakmicama sa ekipama VGSK i Loznice odigrali sa oscilacijama. Ovog puta dozvolili su gostima da osvoje prvi set rezultatom 25:23. U preostala tri seta dilema oko pobednika se nije postavljala. Gosti su stizali do 20, 16 i 19 poena. Kako je posle utakmice izjavio trener smederevskih odbojkaša, pobeda je mogla da bude i ubedljivija da u pojedinim fazama nije bilo opuštanja kod njegovih igrača.

U poslednje tri utakmice kao da čašćavamo rivale. Mnogo smo grešili u prvom setu, posebno u napadu.Trebalo je vremena da stabilizujemo napad, kad smo počeli bolje da serviramo sve je bilo bolje. Mogli smo ova tri seta i ubedljivije da dobijemo. Velika je razlika u kvalitetu i možda tu leži problem što se teško nalazi motiv kada protiv sebe imamo nešto slabije rivale. Pobeda je najbitnija u ovom trenutku – smatra trener Dušan Kalinić.
Prvi dizač Smedereva Dušan Đorđević ponovo je zbog povrede Plavšića preuzeo mesto primača, dok je njegovu ulogu zauzeo Bulić. Đorđević deli mišljenje svog trenera i nada se još boljim rezultatima u nastavku šampionata.

Mnogo smo grešili, pre svega na servisu. Bili smo loši na bloku i sve je to doprinelo da izgubimo prvi set. U nastavku smo smanjili greške i odmah je do izražaja došla razlika u kvalitetu. U narednom kolu igramo sa Novim Sadom na njihovom terenu. Dobra su ekipa ali mislim da možemo da zabeležimo pobedu – nada se Đorđević.
Naredni rival OK Smederevo Carina u prethodnih osam kola ima učinak od pet pobeda i tri poraza i trenutno zauzima peto mesto na tabeli. Vodi Ribnica sa 8 pobeda, a na drugom i trećem sa po sedam trijumfa nalaze se Niš i Smederevo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ODBOJKA