Connect with us

ODBOJKA

SMEDEREVCI RUTINSKI U NOVOM SADU

Odbojkaši Smederevo Carine opravdali su ulogu favorita na utakmici 9. kola Prve lige Srbije. Na gostovanju u Novom Sadu savladana je istoimena ekipa sa 3:0, po setovima 25:17, 25:19 i 25:21. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, kada su slabijim rivalima poklanjali set ili dva, ovog puta u SPENS-u dileme nije. Od prvog do poslednjEg poena sve je funkcionisalo besprekorno u igri ekipe Dušana Kalinića. Dobra igra cele ekipe raduje uoči serije teških utakmica koje slede. Upravo je o tome, posle utakmice u Novom Sadu, pričao trener smederevskih odbojkaša Dušan Kalinić.

– Bez Dabića i sa Đorđevićem na mestu primača servisa, sa kadetom Vukašinom Spasojevićem na mestu srednjeg blokera uspeli smo veoma lako da pobedimo ekipu Novog Sada.Pohvalio bih Vukašina koji je kao najmlađi igrač u obe ekipe veoma dobro odigrao utakmicu a još draže što je naš član od početka njegovog bavljenja odbojkom. Sledi utakmica protiv Niša, trenutno najjače ekipe u ligi, koju predvode dva Kubanca, kao i svi ostali igrači sa superligaškim iskustvom. Niš je ekipa koja je od početka najavila povratak u superligu i jedini poraz, kao i mi, imaju od Ribnice gde nisu imali Kubance koji su se priključili ekipi posle te utakmice. Potrebna nam je velika podrška sa tribina kako bi pokušali da ostvarimo dobar rezultat – Kalinić uz želju da se ljubitelji odbojke pojave u što većem broju na tribinama Dvorane Smederevo.

Posle devet odigranih kola na tabeli vodi Ribnica iz Kraljeva sa devet pobeda. Slede Niš i Smederevo Carina sa po 8 trijumfa. Utakmica Smederevo Carina – Niš igra se u subotu od 19 časova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ODBOJKA