SMEDEREVKE LAKO SA STERIJOM – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SMEDEREVKE LAKO SA STERIJOM

Posle tri vezana poraza, odbojkašice Smedereva su se konačno radovale trijumfu. Do petog prvenstvenog trijumfa, ekipa Dragana Mratinkovića stigla je na utakmici sa fenjerašem lige ekipom Sterije iz Beograda. Domaće su slavile očekivanu pobedu rezultatom 3:0, po setovima 25:12, 25:10 i 25:14. Iz rezultata se vidi da je ovo bila igre mačke i miša, ali istovremeno i doba prilika da strateg odbojkašica Smedereva konačno na terenu ima sve igračice i da ih koliko-tokiko uigra za poslednju utakmicu u ovoj godini sa Rodom u Beogradu. Možda je i zbog toga tokom većeg dela utakmice u igri držao startere, ali su u poslednjih nekoliko poena, kada je pobednik već bio odlučen, priliku dobile i devojke sa klupe.

Najvažnije je večeras bilo to što smo konačno bili kompletni. Ćestitam mojim devojkama, takođe i gostujućoj ekipi na prikazanoj igri. Iako Sterija nije ekipa koja bi mogla da pruži ozbiljniji otpor, moram da naglasim da su devojke pružile dobru igru i doslednost da do kraja odigraju maksimalno ozbiljno i odgovorno. Konačno smo bili kompletni, devojke su se oporavile od korone, pojedine su zalečile povrede i to je razlog više što sam zadovoljan večerašnjom igrom. U narednom kolu, poslednjem u ovoj godini. gostujemo četvrtoplasiranoj Rodi. Reč je o odličnoj ekipi za koju nastupaju, na pozajmici, tri igračice iz Crvene zvezde, dosta visoka ekipa protiv koje možemo da igramo. Imali smo priliku da gotovo nedelju dana sve devojke treniraju i ako nastavimo u tom ritmu imamo čemu da se nadamo u Beogradu – smatra Dragan Mratinković.

Pored ove utakmice, juče danas su odigrani i susreti Vranje – Novi Sad 3:2 i Radnički – Omladinac 2:3 (zaostala utakmica iz 8. kola Prve lige Srbije.

Sutra se sastaju: Jedinstvo – Roda, Srbijanka – Inđija, Radnički – Spartak i Omladinac – Takovo. Posle nepotpunog desetog kola i poprilično neodigranih utakmica, smederevske odbojkašice sa po pet pobeda i poraza trenutno zauzimaju šesto mesto sa 16 bodova. Vodi Omladinac sa 8 pobeda i 24 boda, a na drugom mestu je Inđija sa istim brojem pobeda i bodom manje.

More in Featured