Connect with us

ODBOJKA

SMEDEREVSKE ODBOJKAŠICE POKLONILE POBEDU SREMICAMA

Želele su odbojkašice Smedereva da u derbiju 10. kola sa ekipom Srema potvrde dobru formu, ali i trenutnu poziciju na tabeli. Čini se, posle četiri odigrana seta, da je u derbiju pobedio manje lošiji tim i sastav koji je manje grešio. Možda bi sve bilo drugačije da su domaće rešile prvi set u svoju korist. Imala je ekipa Siniše Živaka 24:22 ali su taj deo igre ipak rešile gošće rezultatom 27:25.

Smederevke su konsolidovale redove u drugom setu i sa 25:21 stige su do izjednačenja u setovima. Očekivalo se da domaće odbojkašice nastave u istom ritmu ali do toga nije došlo. U naredna dva seta domaće su mnogo grešile, pre svega na prijemu i organizaciji napada, a ni realizacija bila na očekivanom nivou. To je bilo dovoljno da gošće, ni krive ni dužne, mnogo lakše nego što su očekivale dođu do velike pobede na terenu rivala.

– Za sve smo mi krivi. Ne možemo da igramo kad imamo ovako loše dizanje. U svakom setu imali smo po nekoliko prljavih lopti. U slučaju kad su egal ekipe to ne može da prođe. Prijem i napad su bili problematični. Čekali smo Unu celu utakmicu da proigra, ali sve bitne lopte je poslala u aut. Kada to uradi jedna od najiskusnijih šta da očekujem od drugih. Kao da nas je uhvatila neka panika, apatija, bilo je i trzavica tokom utakmice… Možda smo mogli do petog seta ali više nisam ni sam znao koga da ubacim. Čini mi se da neke devojke kada vide da ih ne ide prestaju da se bore. Ništa još nije izgubljeno jer evidentno u ovoj ligi svako svakog može da dobije. U narednom kolu igramo sa Omaladincem iz Novih Banovaca. Nadam se dobrom rezultatu – očekuje Siniša Živak.

Posle deset odigranih kola na tabeli vlodi Beograd sa osam pobeda. Slede Srem, Roda i Srbijanka sa po šest trijumfa, a Smederevo sa šest pobeda deli peto i šesto mesto sa narednim protivnikom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ODBOJKA