Connect with us

Featured

SMEDEREVSKI VESLAČI U PET POSADA NA BALKANIJADI U BEOGRADU

Beograd će 14. i 15. septembra biti domaćin Balkanskog prvenstva u veslanju za kadete i juniore. Veslački klub će na ovom takmičenju imati predstavnike u pet posada. Prvog dana na regatnoj stazi na Adi Ciganliji Nikola Soldatović će veslati u kombinovanoj posadi četverca bez koji je veslao u Tokiju. Jedina izmena je nastup Todora Stankovića umesto Dušana Stefanovića. U poslednjoj trci prvog dana ogledaće se kadetski osmerci. Boje VK Smedereva braniće Vukašin Rajić, Petar Samardžija, Dušan Popović i Veljko Vukašinović.

Drugog dana na regatnu stazu prve izlaze Milica Mladenović i Milka Zdjelar koje će nastupiti u kombinovanom četverac skulu sa devojkama iz Čuruga i Partizana. Nakon toga do što boljeg plasman pokušaće da dođe kadetski četverac u sastavu Vukašin Rajić, Petar Samardžija, Dušan Popović i Veljko Vukašinović.

U trkama osmeraca naša zemlja će imati dva čamca. U prvom, reprezentativnom će veslati Nikola Soldatović dok će u drugom van konkurenciji nastupiti četvorica smederevskih veslača Miroslav Jovanović, Todor Marković, Andrija Jevtić i Konstantin Šujić.

Prošle godine u Plovdivu smederevski veslači su na Balkanskom prvenstvu osvojili dva srebra i četiri bronze.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured