SOLDATOVIĆ OPTIMISTA PRED ODLAZAK NA SP U TOKIO – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SOLDATOVIĆ OPTIMISTA PRED ODLAZAK NA SP U TOKIO

Najbolji juniori Srbije iduće srede pakuju kofere i kreću put Tokija gde će se od 7. do 11. avgusta održati šampionat sveta za juniore. Dobrim rezultatima na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni, Nikola Soldatović “primorao” je čelne ljude Veslačkog saveza Srbije da ga uvrste na spisak putnika za ovo veliko takmičenje. Za razliku od Evropskog prvenstva gde je veslao u četvercu sa kormilarom sa klupskim drugom Jevtićem, Matićem, Kolarevićem i kormilarom Ivkovićem, Soldatović će u Tokiju veslati u četvercu bez kormilara sa Kolarevićem (Grafičar), Savićem (Crvena zvezda) i Stevanovićem (Danubius). Ova posada je vizu za Tokio obezbedila na Bledskoj regati kada je u oba dana kao prva prošla kroz cilj. Pripreme ove posade počele su početkom jula u Smederevu, gde su boravili do 10. jula. Pripreme su nastavili na Srebrnom jezeru.
Poprilično sam zadovoljan kako treniramo i mislim da smo do sada dosta napredovali od kako smo zajedno u čamcu. Do odlaska u Tokio nije ostalo još mnogo vremena, nastavljamo sa planom i špiciramo formu za prvenstvo. Mislim da imamo izglede za dobar plasman. Posada je sastavljena na drugačiji način, a to se pokazalo i trkama na Bledu. Mislim da je ovo kvalitetnija posada i sa većim potencijalom.
Što se nastupa u Tokiju tiče, bio bih zadovoljan da odveslamo dobre trke, a cilj nam je svakako A finale i broba za medalju – nada se Nikola Soldatović.
Sa ovim četvercem po starta pripema radi trener VK Smederevo Aleksandar Smiljanić koji će zajendo sa njima 31. jula krenuti za Tokio.

More in Featured