Connect with us

BORILAČKI SPORTOVI

SREBRO I DVE BRONZE ZA TEKVONDISTKINJE KOŠAVE

Tekvondisti Košave osvojili su tri medalje na velikom međunarodnom turniru Omega Kup održanom u dvorani Ranko Žeravica na Novom Beogradu. Nastupilo je više od 500 takmičara iz šest zemalja.

Milici Radovanović  u svom prvom zvaničnom nastupu okitila se srebrnom medaljom u borbama A klase u kategoriji 57 kilograma. Nevena Bogdanović je u konkurenciji kadetkinja u formama bila druga, a Sara Aleksić je kao kadetkina u borbama u kategoriji -37 kilograma bila treća.

Nevena je oštećena u finalu formi pa je morala da se zadovolji srebrnom medaljom. Sara je pobedila u dve uvodne borbe, ali je u borbi za plasman u finale poražena od takmičarke Galeba koja je kasnije i trijumfovala u finalu. Najviše je obradovala Milica Radovanović kojoj je ovo prvi turnir i odmah u A klasi. U polufinalu se odlično držala do polovine druge runde kada je presudilo iskustvo takmičarke Galeba. Zadovoljna sam nastupom mojih takmičarki. To raduje jer nas uskoro očekuje državno prvenstvo za kadete i seniore koje će se održati krajem marta u Beogradu – kaže Marija Minić trener u Tekvondo klubu Košava

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BORILAČKI SPORTOVI