Connect with us

VESLAČKI KLUB SMEDEREVO

SUTRA POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU U LUCERNU

U Lucernu sutra u petak 31. maja počinje Evropsko prvenstvo u veslanju. Boje reprezentacije Srbije na ovom šampionatu braniće veslač Smedereva Aleksandar Filipović. On će pokušati da se skifu domogne što boljeg plasmana. Posle zimskih priprema, odličnog rezultata na ergometrima i zlata osvojenog na regati u Pija de Luku, Filipović ovaj šampionat dočekuje, posle priprema na Plivskom jezeru, u odličnom raspoloženju.


– Pripreme na Plivskom jezeru, koje su trajale 15 dana, su prošle odlično i u dobroj sam formi. Mislim da bi plasman u finale biti fantastičan uspeh jer je konkurencija u skifu jaka, ima sedmorica veslača koji se bore za medalju. Nedostaje samo još veslač sa Novog Zelanda pa da bude Svetsko prvenstvo.
Tokom priprema Filipovićev skif je ostvarivao dobra vremena, ali kako Filipović ističe to ne može da bude merilo.

– Trening je jedno, a trka sasvim drugo. Mnogo će zavisiti od žreba.  Od rivala koje poznajem tu su Damir Martin iz Hrvatske, Ondrej Osinjak iz Češke, skifisti Nemačke, Litvanije i Velike Britanije – podseća Filipović.

Za što bolji plasman nadmetaće se 25 čamaca podeljenih u pet kvalifikacionih grupa. Po četiri najbolje plasiraće se u četvrtfinale, a ostali će u repesaž. Flipović vesla u četvrtoj kvalifikacionoj grupu, a rivali će mu biti skifisti Švajcarske, Nemačke, Belgije i Turske.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VESLAČKI KLUB SMEDEREVO