U HELSINKIJU U FINSKOJ POČELO 15. FIMBA SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI ZA VETERANE – Sport u Smederevu
Connect with us

KOŠARKA

U HELSINKIJU U FINSKOJ POČELO 15. FIMBA SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI ZA VETERANE

Svetsko prvenstvo u košarci za veterane, 15. FIMBA World basketball championship, počelo je danas utakmicama prvog kola i ceremonijom svečanog otvaranja u glavnom gradu Finske, Helsinkiju. Reprezentacija Srbije takmiči se u grupi C 50+ sa selekcijama Urugvaja, Nemačke D i Gvadalupe.

Boje naše selekcije na ovom šampionatu brani nekadašnji igrač Smedereva Vladimir Lukić koji već godinama živi i radi na Kipru. Srbija je prvom kolu zabežila sigurnu pobedu u okršaju sa reprezentacijom Urugvaja – rezultatom 83:63, po četvrtinama 21:11, 25:14, 22:19 i 19:15. Vladimiru Lukiću je ovo frupi nastup za veterane Srbije. Prošle godine je na Evropskom prvenstvu za veterane, održanom u Mariboru, osvojio bronzanu medalju.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bili su Prljević sa 16, Cvrkota sa 14, Lukić sa 13 i Stevanov sa 12 poena. Reprezentacija Srbije u nedelju od 14 časova igra utakmicu sa selekcijom Nemačke D i pobednik tog susreta obezbediće prvo mesto u grupi. Nemci su u prvom kolu lako i ubedljivo savladali Gvadelupu sa 78:32. U grupi A se nalaze Čile, Estonija, Nemačka A i Meksiko A, u grupi B igraju Portoriko, Kanada, Nemačka A i Meksiko B, grupu D čine Nemačka B, Češka, Meksiko C i Italija B, u grupi A su Gruzija, Kolumbija, Poljska i Italija A, grupu F čine Brazil, El Salvador, USA i Argentina i konačno u grupi se nalaze Rusija, Finska i Švajcarska.

More in KOŠARKA