Connect with us

Uncategorized

U ORGANIZACIJI JP SPORTSKI CENTAR I SAVEZA SPORTOVA SMEDEREVO ODRŽAN TURNIR U MINI VATERPOLU

Posle Otvorenog prvenstva Smedereva u plivanju, JP Sportski centar i Savez sportova Smederevo organizovali su turnir u mini vaterpolu. Za razliku od prvenstva u plivanju, gde je bilo više od 60 učesnika, za mini vaterpolo prijavile su se samo tri ekipe, što ne bi trtebalo da čudi imajući u vidu težinu ovog sporta.
Takmičenje su u subotu otvorile ekipe Elektromorave i PVK Smederevo. Nekadašnji vaterpolisti su opravdali ulogu favorita i lako sa pola gasa došli do pobede rezultatom 10:1. u drugoj utakmici PVK Smederevo je pobedio Spasioce sa 13:6, a u utakmici koja je odlučivala drugog finalistu Spasioci su pobedili Elektromoravu sa 13:2.
U velikom finalu, odigranom u nedelju, viđen je interesantan vaterpolo u prvom poluvremenu. PVK Smederevo dobio je prvih osam minuta rezultatom 7:2, a Spasioci su u drugih osam minuta uzvratili rezultatom 6:3. U drugih 16 minuta nije bilo dileme. Vaterplisti Smedereva su dodali gas i sa 15:6 u drugom poluvremenu došli do konačnih 25:14.

Organizatori turnira očekuju da će naredne godine biti više ekipa, a pre svega publike koja je izostala sa ovog turnira, a imalo je šta da se vidi.
Za PVK Smederevo su na ovom turniru igrali Vuk Čiplić, Đorđe Branković, Tomislav Popović, Stefan Nikolić, Mladen Kolarević, Lazar Đorđević, Marko Bojanić, Filip Vojvodić i Srbislav Čiplić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Uncategorized

 • POMEŠANA OSEĆANJA

  Nedavno je okončana rukometna sezona u Super B ligi Srbije Sever-Centar. Jugović je osvojio...

 • POBEDA ZA ŠESTO MESTO

  U poslednjem kolu Srpske lige Zapad, fudbaleri Smedereva pobedili su na svom terenu ekipu...

 • SMEDEREVCIMA ŠEST MEDALJA SA PALIĆA

  Veslači Smedereva osvojili su šest medalja na trećoj regati Kupa Srbije održanoj u subotu...

 • PODBACILI!!!

  Mlade nade RK Smederevo, dečaci rođeni 2006-2007 godine, zauzeli su poslednje, 12.  mesto na...