Connect with us

Featured

U PETAK I SUBOTU IZBORNE REGATE ZA NAJBOLJE VESLAČE SRBIJE

Već skoro mesec dana najbolji veslači Srbije, u uslovima pandemije, sprovode pripreme u Atini. Čelni ljudi Saveza doneli su odluku da se kandidati za sastav reprezentacije, a pre svega za Olimpijske igre i kvalifikacione regate za odlazak na najveću sportsku smotru, pripremaju u glavnom gradu Grčke. Zajedno sa Aleksandrom Smiljanićem, trenerom, u Atini se pripremaju i dvojica smederevskih veslača, Aleksandar Filipović i Veselin Savić.

Aleksandar Filipović će pokušati da se kroz kvalifikacione regate i skifu domogne prilike da se izbori za odlazak na kvalifikacionu regatu u Varezeu početkom aprila.

Ja sam krenuo iz minusa, jer sam imao koronu, ali dosadašnjim radom sam zadovoljan. Iza mene je pet nedelja dobrog treniranja. Možda forma nije baš na vrhunskom nivou, ali sam zadovoljan dokle sam stigao za kratko vreme posle bolesti. Što se tiče trke, očekujem dosta, neće biti lako, ali mislim da ću pobediti – optimista je Aleksandar Filipović. Pored Filipovića, put do Varezea kroz ove kvalifikacije tražiće Aleksandar i nenad Bećik i Dušan Slavnić. Ko bude bio najbolji dobiće priliku da nastupi na kvalifikavionoj regati u Varezeu, kao i Evropskom prvenstvu, takođe u Varezeu.

Veselin Savić i Viktor Pivač prošle godine su na izbornoj regati bili bolji od Partizanovog dvojca Mačković-Vasić. Da nije bilo pandemije imali bi iza sebe nastup u Tokiju. Ovako, moraće u petak, a po potrebi i u subotu da se ponovo nadmeću sa crno-belim dvojcem bez kormilara.

Da podsetimo da je srpsko veslanje već izborilo za jednu vizu, upravo u dvojcu bez kormilara.

Zbog loših vremenskih uslova postoji mogućnost da se trke umesto u petak i subotu održe u subotu i nedelju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured