UB PRESKOČEN NA JEDVITE JADE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

UB PRESKOČEN NA JEDVITE JADE

Smederevski rukometaši preskočili su još jednu tešku prepreku. Ovog puta, na gostovanju je savladana ekipa Uba i to posle velikog preokreta u drugih 30 minuta. Rukometaši Smedereva odigrali Dsu najslabijih 30 minuta od početka prvenstva. Silno motivisani domaći rukometaši pogađali su gol Smederevaca iz svih pozicija. Na sve to nadovezala se očajna igra igrača Smedereva, od golmana do onih koji su ulazili u igru. Kada je domaćin desetak minuta pre kraja prvog poluvremena poveo sa 6 golova razlike (14:8) izgledalo je da nema ništa od borbe za plasman u Arkus Super ligu Srbije. Domaći su okončali prvo poluvreme rezultatom 19:14, mada treba reći da su imali priliku da odu ina šest razlike u poslednjim sekundama ovog dela igre.

Ono što su Smederevci prikazali u prvom poluvremenu nikako nije moglo da nagovesti preokret koji usledio u nastavku utakmice. Posle samo tri minuta ekipa Nenada Martića primakla se na dva gola zaostatka. Imali su Smederevci i tri čiste situacije jedan na jedan koje nisu iskoristili. Na njihovu sreću, domači kao da su bili zbunjeni onim što ih je snašlo u nastavku susreta i na isteku 42. minuta Smederevci dolaze do izjednačenja – 24:24. Nedugo zatim Marjanović, Drobnjak, Stojković i ostali dolaze do najveće prednosti na utakmici – 28:25. Pri tom rezultatu nisu iskoristili nekoliko izglednih prilika da dotuku protivnika. Na sedam minuta pre kraja rezultatski smo ponovo bili na početku – 28:28. U završnici više nerava i prisebnosti imali su rukometaši Smedereva koji su umeli da proslave, teškom mukom stečenu, pobedu.

Najefikasniji u ekipi Smedereva bio je Nemanja Marjanović sa 9 pogodaka, 7 ie postigao Drobnjak, a po 6 puta u listu strelaca upisali su se Bojić i Jevđenović. U domačoj ekipi bolji od ostalih bili su Zarin sa 6 i Nenadović sa 5 pogodaka.

Smederevci su bili oslabljeni neigranjem Bugarinovića, Darka Stojkovića i Kojića, a rovit je igrao Jokić. Ipak to ne bi trebalo da bude opravdanje za vrlo slabo izdanje u prvih 30 minuta. Kada se na to doda pomalo tendenciozno suđenje u prvom poluvremenu onda je jasno da će izabranici Nenada Martića morati da pruže mnogo bolju partiju u sledećem kolu kada u derbiju prvenstva igraju sa, do sada, neporaženom Kolubarom iz Lazarevca.

More in Featured